December 31, 2008

The Tree Top Walk Sungai Sedim

aku buat entry nih sbb lepas baca blog iza pasal dia pegi Tree Top Walk di ostolia tuh... aku teringat plak Tree Top Walk Sungai Sedim, Kulim...

lama dah kami pi dulu... dalam bulan Jun 2007... time tu hujan.. memula lebat.. so diorang tak benarkan sesapa naik.. lepas dah reda ckit hujannya, baru kami boleh masuk... mcm biasa.. sbb pegi berdua aja... takdenye gambar berduet.. asyik2 aku amik gambor nko.. nko ngambik gambor hakuuu... apo kelllassss laaa.. dan disebabkan laptop ni bopa kali dah kong.. akhirnya gambar2 dlm harddisk pon habih lenyap.. tinggal yg ni satu ja.. selamat... tu pun sebab aku upload ke myspace
cikyon posing ala2 ratu payung sekampung

best jugak la kat sini.. boleh nampak segala pucuk2 pokok yg selama ni kita nengok dari perdunya aja.. hehehe.. ada bunyi air terjun.. bunyi burung2.. tapi bila lalu bawah2 rimbun pokok tu.. mcm berhati2 gak la... mana la taw... tetiba ada ulaq duk berjuntai baguih punya.. eiiiii... brapa admission cost? cuma 10 hengget utk dewasa dan 6 hengget utk budak2... tapi kalo pegi ramai2 ada harga family package kot kalo tak silap...

so iza.. nanti dah balik sini.. ajak cik abg and si asy pegi Tree Top Walk Kulim pulak noh.. bleh mengimbas kenangan masa di ostolia gitu...

Jawab tag kak maggie

tag ini dah lama kak maggie bagi.. baru ari ni sempat menjawab aihhhh...kaluit tak habeh2... okeh.. meh kita negok soklan2nyaaaa



1. Do you think that you are hot..??
hot temper ada la... kena tanya cikyon kottt... hahahahah..."cikyon, ai ni hot ke???" jgn dia jawab hotdog udah la ye

2. Upload a pic of you


3. Why do you like this picture?
sbb kami dua worang jaraaaaaang sekali gambor berdua... ntah la.. mcm malu2 kucen pun ada.. so bila ada tu.. aku mcm suka bebenor save merata.. dlm pc.. dlm HP... dlm purse.. kakakaka

4. When was the last time you eat pizza?
ermmm...ada la dlm minggu yg lepas...25 Dis 2008..dgn cikyon & nurin

5. The last song you listen to?
You Give Love A Bad Name by Bon Jovi... dengar Suria.fm kat kedai sambey aku karaoke sama... wakakakakaka

6. What are you doing rite now beside doing this...
sesekali nepuk montot si nurin yang tido kat seblah nih...

7. What name you prefer besides yours?
Khadeeja Nurin - sbb itu aku letak nama nurin gitu
Maya - sbb itu nickname aku di alam chatting dulu

8. People to tagged
(1) casper
(2) iza
(3) cikyon
(4) mikel jeksen
(5) keanu reeves

9. Who is no 1?
kawan aku kat langkawi...casper...sama sekota (kota kuala muda - tak penah cakap) tapi di alam cyber bertemu jua... hehehe... makyong.. sila jawab ya

10. Who is no 3?
asben gue... dia ngak ada blog deh...motif? saja bubuh.. mcm la dia nak jawab pon...

11. Say something no 5
hensem plus2... aku kenal dia... dia tak kenal aku.. so aku pun tak sure dia nak jawab ke tak..

12. How about no 4?
pelik tetapi benar... mmg wujud org cenggini rupanya... huahuahua.. mikel.. sila la ko jawab ini tag

13. Who is no 2?
owhhh.. iza ni... sama2 keja di Interworld Sg Lalang dulu.. lawa ooo.. mata coklat gitu.. sekarang dia ada di ostolia ngikut asbennya further study... bestnyaaa...

December 30, 2008

Camna nak minta maaf...

bila citer pasal sms semalam tu kan.. tiba2 aku teringatkan 'kejahatan' yg penah aku buat dulu melalui sms... sbb apa aku panggil kejahatan... sbb sampai la ni aku duk rasa bersalah dan nak sangat minta maaf dgn org tu.. tapi macam mana haaa???

citer dia mcm ni.. masa study dulu kat matriks UUM dulu (ermmm dlm tahun '95-'96), dalam kelas aku yg ada lebih kurang 25 org tu... aku ni kena gossip ngan sorang budak Perak tuh... caitttt... malu wooo... rupanya dlm masa yg sama sorang klasmet pompuan kitorang nih.. suka la kat budak Perak tuh... aku nama kan budak pompuan ni ZA la ye... aku taw pun last minit aja.. dah dekat nak final year final sem dah... aku pon biasa aja.. bukan ada mende pun.. itu gossip aja punnn.. tapi aku mana la taw yg ZA nih mcm tiba2 ja takmo cakap ngan aku.. eh.. pehal pulak la minah ni..

besday aku dgn ZA sama okehhh ... 2nd April 1976... ish2 kebetulan sungguh... yg si budak Perak ni pun 1 hal.. buat 1 besday kad suruh kongsi 2 orang... ada ka patotttt??? klasmet aku yg lain mcm biasa la.. depa taw aja mamat tu buat kad, dipaksa2nya aku yg simpan kad tu... sbb konon2 nya kami kan kena gossip... depa kata si budak Perak ni sengaja buat 1 utk kami berdua sbb nak kaver line, tanak nampak sgt dia buat kad tu utk aku sorang ja... pandai2 la depa tuh... rupanya disebalik kad sekeping tuh... ada org yg terasa... aku tatawww and tak perasan pon... lepas tu aku tengok, makin lama dia macam cuba ngelak bila jumpa aku..

ok.. tup-tap-tup-tap.. lepas dah grad semua... dari kawan atas kawan... aku dapat no HP si ZA ni.. aku nih mmg suka jejak kasih dgn kengkawan.. so aku pun sms dia.. memula dia balas elok aja.. bila aku bagitau ja sapa aku dia torus senyap... ada ka patut?? sama gak bila aku tukar nombor.. so sekali lagi aku try.. dia layan.. tapi bila aku bagitau sapa aku.. dia takmo balas dah... lama2 aku pun jadi mcm marah gak la... mcm la aku kawen pun dgn mamat yg dia minat tuhhhh

so.. lepas dah kawen..of koz la ngan cikyon kannn...hehe... tiba2 timbui satu idea yg sangat jahat... aku guna HP cikyon antar sms kat ZA.. dia balas... banyak kali juga berbalas sms.. bila dia tanya aku sapa... aku just cakap aku ni kawan lama dia... sampai 1 hari tu.. cikyon kata dia mcm dapat 1 koll tapi bila jawab, org tu senyap aja... bila aku cek nombor tuh.. mmg sah area si ZA tinggal.. so konon2 dia nak mengetest sapa yg duk sms dia selama ni... so bila dia dengar suara jantan cikyon... maybe dia rasa ok.. aku duk sms menyamaq lagi lepas tuh... dia layan ok aja... sampai la 1 masa tuh... aku rasa bersalah yg teramat sangat... aku pun terus berenti sms dia... tak sempat pun nak eksplain yg sebenaqnya...

sampai skrang aku rasa 'jahatnya aku' buat kat ZA macam tu... macamana aaa??? apa yg aku patut buaaattttt???

SMS oh SMS

penah dak korang dapat sms yg saja2 nak kacau korang??? eh aku stori sms yg aku dapat semalam... aku rasa budak ni dpt dari pamphlet kedai yg aku suh kompeni Northern Flyers tuh edarkan...

0174276####: Assalamualaikum

aku: wsalam (dah org bagi salam.. jawab la kan.. cikyon kata "ish.. ayat mcm org nk berkenalan ja")

0174276####: Dok buat apa 2?

aku: Makan... sapa nih? (aku tengah makan kat Restoran de'Mami ngan cikyon + nurin)

0174276####: Saje sy nk kwan dng awk.

aku malaih nak reply sbb baca mcm ayat budak2 aja..tup2 dia antaq lagi..

0174276####: Nama awk apa?

coihhh...skema btoi..

aku: nama sy jennifer lopez (nama glamer gitu)

0174276####: Betul ke x percaye la, awk keja kat mana

aku: x caya sudah... sy keja kat hollywood.. awk nama apa? (aku nak tengok la dia bagi nama btoi ka dak)

0174276####: Sy nama Mohd H****l I**d H*******n. tmpat mana 2 awk keja

amik ko.. nama penuh dalam IC dia bagi.. hahahahahaha.. pastu aku jawab la..sambey duk gelak sakan ngan cikyon

aku: kilang papan plywood (tudiaaaaa)

0174276####: Dah lama ke keja kat situ

pastu aku malaih aih nak jawab dah.. biaq pi je la... tup2 dia sms plak

0174276####: Awk ni bukan keja kat Zinni Collection ke?

aku: dah tau ngapa tanya.. (hampehhh... lagi mau tanya)

0174276####: Nama awk Mas kn

kompom... dia baca dari pamphlet tuh... wakakakaka..budak skolah mana laaaaa yg duk menggatai nih...aku malaih layan.. aku biaq ja x berjawab soklan dia... lagiiiii dia sms...

0174276####: Gud nite :-) senyumla selalu

fuhhh!!! lega...aku ngan cikyon duk renggah gelak dah time nih ... pastu dia buat misskoll... cehhhhh..tataw sms lagi....

0174276####: Nape diam..

eiiiii...tensen aihhh...

aku: laaa.. tadi dah kata gudnite

0174276####: Blum lg saje kata awal

aku tak jawab... pastu dia misskoll and sms

0174276####: Umur awk brp? jngan tipu tau x baik berdosa

kahkahkah..... sekiannnnn.... saspen aja.. ingatkan kastemer ka... tah hapa2 la.. ni la antara dugaan2 nya yg kita terpaksa hadapi bila hantaq pamphlet kat orang.. dulu dah penah kena sekali masa aku ektip Zhulian dulu... ngan pakcik gatai mana ntahhh... caittttt!!! org nak mencari rezeki oooiiiii bukan nak cari teman tapi mesra... adoilaaaaa... macam2 manusia kat dunia ni...

December 29, 2008

1 Muharram Detik Permulaan...

gitulah baris pertama lirik lagu nasyid yg aku nyanyi masa skolah rendah dulu... Sekolah Kebangsaan Bukit Kechil... kat seblah kiri sebelum sampai Pantai Merdeka.. dekat masjid tuh... huh.. kena paksa ngan ostad Hassan jadi ketua nasyid... cehhhh.. aku ni jarang join bab2 nyanyi ni.. kalo menari2 tu ada la.. dari darjah 1.. sampai form 3 aku ektip menari kat skolah... tup2 masa darjah 6 tu.. tiba2 ostad suruh aku ganti sorang budak tu jadi tekong nasyid.. alomakkk!!! biar benar ostad nih..

maka ngan bersungguh2 la aku menghapal lirik tuh..

1 muharam detik permulaan
perkiraan tahun Islam Hijrah
perpindahan nabi dan umat Islam
dari kota Mekah ke kota Madinah

atas keyakinan dan iman yang teguh
kaum muhajirin dan ansar bersatu
rela berkorban harta dan nyawa
demi menegakkan Islam tercinta

gitulahhh...yg aku masih ingat... lain2 dah lupa hehehehe... kami pi lawan kat Sekolah Kebangsaan Kuala Muda... kalah beb.. huahuahua.. sungguh tidak menyerlahkan bakat nyanyian aku... adesss...

jadi apakah azam aku utk tahun 1430 Hijrah nih????
adakah....
adakah.......
adakah...........
(tak perlulah aku nyatakan apa azam aku ni yek... biarlah aku saja yg taw.. hehehe.. kalo tak capai.. malu woooo)

Selamat Menyambut Tahun Baru Hijrah buat semua...

December 28, 2008

Adoila...Letihnya saya

ari ni saya mengacau mama wat keja di kedai... jadi saya sangat2 letih dan mau tidozzZZzzzzzzz.. oopssss... abaikan keseksian saya ya... aiman x kesahhh... janji tido sedapzzzZZZZzzzz...

Anak sapa la nih?



















































ari ni x antar dia pegi nursery.. bawak gi kedai.. huh.. mmg x brapa bleh wat keja kalo x ngantor dia pegi nursery... hehehe.. ada je la nak kena nengokkan kan dia...

huh.. motifnya amik gambaq2 ni... sajaaaaa... geram btoi nengokkan mukanya yg comot lepaih makan biskut Farley's Rusk tuh...

December 25, 2008

Jom Pizza!!!

lepas tutup kedai ari ni.. aku ajak cikyon singgah Central Square Sg Petani jap.. nak beli neon paper utk project esok... wahhh.. macam la project juta2.. lepas beli2 tu... turun bawah cikyon tanya nak makan pe? ermmm.. tak kisah aaaa.. janji kenyang.. ehe.. dah depan pintu Pizza Hut tu kan.. so masuk je laaa... ni 2nd time masuk pizza hut dgn si nurin... 1st time kat Pizza Hut Tesco Alor Setar...

aku order Meal no.3 ja....ada 2 soup of the day... 4 breadstix... 2 pepsi... 1 regular pan pizza Royal Masala (feveret aku... sedap wehhhh)... dah minta budak pizza tuh amikkan baby chair utk si nurin.. senang sikit aku nak mengerjakan pizza tu satgi.. huahuahua.. bising aja dia duk ketuk sudu ataih meja.. ktung... ktang... ktung... ktang... hish.. aku sumbat je puting.. hahahaha

suka laaa berlakon muka inesen dia tuh... buat mata bulat

pastu..dia start tepuk2 meja.. abah dia bg plastik..feveret dia selain suratkhabar

pastu dia behave la sat... nampak breadstix dgn soup dah sampai.. dgn pepsi.. dah tak senang duduk plak... aku potong breadstix.. bagi dia sekerat.. huihhh.. kemain syiok lagi..

ini breadstix aku yg punya!!!

penuh perasaan la tuuu

sampai dlm keta on the way nak balik dia duk jilat sampai rebeh sebelah.. aku nak ubah la belah lain pulak.. dia renggah reyau tak bagi.. kuangkuangkuang...

tapi ok la.. next time boley bawak pi lagi.. yeyyy!!!

p/s: aku makan 3 keping.. hahahaha.. mau ka badan tak dabooommm.. errr.. selalu kalau join farewell party ngan geng2 opis dulu.. aku makan 2 aja.. tu pun konon2 kenyang gila... huhu.. lakonan semata2

December 23, 2008

Seharian daku merenung...

cehhhh!!! tajuk jiwang karatz gitu.. wakakakak... yg sebonar eh... keja aku kat kedai la ni... amik gambaq & edit gambaq.. ya la.. kedai baru buka.. kastemer pun tak ramai lagi... so masa2 yg terluang tu.. aku amik kesempatan tangkap gambaq stok & edit laa.. hasilnya....

kak aku pulak...duk setia dgn mesin jait dia...hasil pertama dia duk menjahit di kedai sambil menemani aku... tadaaa!!! baju aku dah siappp... bleh la pakai 1st January nih.. huhu

December 21, 2008

Minah rempit junior!

wahhhh..siapa itu minah rempit? sapa lagi... cik nurin la.. rupanya dalam aku kebizian... si kenit nih rupanya dah vrooommm-vrooommm menyulur sana sini...kejap2 duk bawah meja.. kejap2 tepi sofa... sat lagi pulak dah sampai ke dinding... adehhhh.. lasak bebenor anak dara nih.. x kontrol ayu langsung.. dah la org suka kata muka dia cam jantan... huhu...


video

December 20, 2008

Streamyx vs Celcom Broadband

wahhh... streamyx tengah buat promotion Streamyx Combo... macam menarik ajaaa... senang sungguh... register online ja sekarang nih.. takyah sudah2 gi beratur bagai (amik nombor yg kadang2 ada jugak nombor berhantu.... panggil berkali2, tapi orgnya takde.. hehe)


meh tengok apa yg speselnya promo Streamyx Combo nih...

- Streamyx + Fixed Line = 1 Cheaper Rate
- No more rental for Fixed Line

- Applicable to existing fixed line owner and also new fixed line applicants
- All Streamyx COMBO packages come with Free Modem
- RM75 activation fee will be charged in the 1st bill for all streamyx packages.

- The contract is 1 year.
For new phone line application, you are required to email a copy of your IC to
streamyx@telekom2u.com You will need to pay in the first bill the standard
charges of RM75 for deposit, RM50 for activation and RM10 for stamp duty.

RM30 cash to be paid to the TM contractor for installing the phone. If additional
wiring is needed, the charges will be RM50 or more.


Why Online Registration?

No queueing up at the TM Points!
- Save your time, save your money & save your effort

Register at your convenient time, wherever you are!
- 24 hours a day, 7 days a week!

We provide After Sales Support (Once Our Customer, Always Our Customer)
-
Whenever you face any problem with your streamyx or even your computer,
please feel free to call us, and we will try to help you to troubleshoot the problem
- You may call us from Sunday to Friday (off on Saturdays) from 9 AM to 11 PM.
- Just remember our easy-to-remember hotline number:
Tel: 013-4567890

We bear the Poslaju charges if there is a modem to be sent to you !
- We understand that most people are working during Poslaju delivery hours,
we can arrange for Poslaju to deliver to your work place or whereever convenient.

Save Installation Fee (We help you to save even more!)
- Choose self installation to save RM88 installation fee.
- We have guided all our customers to self install sucessfully. You will be 1 of them.
- If you still prefer our installation, the charges is RM88.
- To suit your time, we install at nights and weekends too.

haaaa...camna??? tak cukup menarik lagi kaaa??? tapikan..aku pun dah lama gak tringin nak try Celcom Broadband. Sebab apa? sebab kalo balik kampung, boley la aku usung sekali Celcom Broadband nih... bisnes online kan tak kira masa.. kira 24/7 gitu..so kalo ada yg ni..boley la sesuka hati aku menenet di mana2... wifi? bukan semua tempat ada...dan kadang2 kalo ada pun, mcm nak taknak aja...asyik disconnected... pastu connection slow bagai... nak load satu2 page pun, mak aihhhh... terkemut2...so.. jom kita tengok sat apa pulak yg speselnya pasai Celcom Broadband nih...

With the widest coverage, fastest speeds, and most affordable plans, Celcom Broadband lets you take charge of your broadband lifestyle whenever and wherever without any hassles. So you can now watch uninterrupted streaming videos, read and send emails or even do e-banking while having a quick lunch, all from your No. 1 mobile network.

terbaru dari Celcom Broadband...

Celcom Broadband Daily Unlimited- Sign Up, Surf And Save even more!

Enjoy unlimited and uninterrupted broadband connection at only RM6 for 24 hours from 28 October 08 – 28 January 09! It is our way of thanking all our loyal Broadband Daily Unlimited subscribers for continuously subscribing to our service.

The Broadband Daily Unlimited plan is not only affordable; you’ll get unlimited broadband connection so you can stay online wherever you are – anytime. Downloading your favourite songs and videos, surfing Facebook and chatting will be as easy as having your cake and eating it!

So subscribe today for this plan to enjoy high speeds and unlimited access – for only RM6/ 24 hours

atau nak testing yg ini pon macam menarik..tapi utk sesapa yg blum ada lappy and tgh merancang to have one... boleh la try...

Big Deal, Small Price.
Get instant high speed Internet connectivity anytime and anywhere with this fantastic deal.

Sign up today at any Celcom Branch, Blue Cube outlet or participating dealer near you.

For a limited time only. While stocks last. Upfront payment required.
Call Celcom Careline at 1-300 111 000 for more details.

Terms and conditions apply.



jadinya..tepuk poket, tanyalah bajet... yg mana sesuwai yer... sesuwai dgn poket... dan sesuwai dgn penggunaan kita...

errr... saya harap cikyon paham & memahami akan maksud iklan percuma saya ini...

sekian... hehehe

Aku nak onlineeee!!!!

ngeeeeee... aku rasa mcm x lengkap senarai xtvt aku kalo x boley online... huhuhu... jadi aku karang sebuah gurindam utk menyatakan hasrat nan terpendam...

bila duk di kedai... line tipon blum masyuk, jadi aku x dapat online...

bila x dapat online... aku tak dapat apdet blog...

bila aku x dapat apdet blog on de spot.. idea2 aku ilang mcm tu aja..

bila idea2 aku hilang... aku pun jadi bengong

bila aku jadi bengong... dengan web2 bisnes aku pun lambat apdet

bila lambat apdet... web pun jadi sunyi

bila web jadi sunyi... sunyi la henpon aku

bila henpon aku sunyi... aku pun tingat...

alangkah baiknya kalau ada line tipon di kedai

bulih la aku online...

sekian.....kesimpulannya...aku nak line tipon!

gurindam jiwa ini aku tujukan khas buat cikyon dgn ucapan dan harapan agar line tipon dimasukkan segera ke kedai itew sebelum kadar kesasauan aku semakin meningkat... arghhhhh!!! dush! dush! dush!

December 15, 2008

Sepintas lalu...

ari ni secara tak rasminya aku 'buka' kedai... buka gitu2 aja lah..sbb brg pun belum masuk habis .. and perabot pun masih ada yg belum masuk.. aku punya plan... pembukaan rasmi 1 Januari 2009... wat sementara waktu..ini lah yg ada... hasil aku berkurung 4 hari dgn family aku yg banyaaaakkkk sangat membantu dalam preparation nih....terimakasih bebanyak utk cikyon, ayah, akak2 aku yg dua org tuh..anak sedara aku yg bertiga... jasa kalian sangat2 dihargai...

kalau ada yg terrrrrlalu lalang kat area tuh...singgah2 la yaaaa... hehehe..special diskaun taw sehingga tarikh pembukaan rasmi....










December 11, 2008

Kebizian melanda..

takde entry? kemarin tak sempat... seharian di kedai dgn konco2 ku mengecat lantai... ari ni... ada lagi project... later2 akan di update ya...

December 9, 2008

Raya di kampung...

yeyyy!!! memandangkan raya puasa ari tuh turn raya pertama di Alor Setar, so raya haji kat Telok Nipah la pulak... umah ayah den tapi biasanya kami semua kumpul di umah kakak aku, cikbee aja... sbb umah ayah dgn umah cikbee dekat deh.. nggak sampei 1 menet jaraknya.. kekekeke

aku nya plan.. ajak depa bakar satay mlm raya tuh.. waahhhh.. menjadi jugak plan tuh... seblum bertolak balik kg, singgah Giant Sg Petani, beli nasi impit segera, timun, kacang tanah (tapi takdo dahhh), cucuk satay... nampaknya kena singgah pekan Kota Kuala Muda (kami panggil kota ja) beli kacang tanah... okeh.. habis beli semua... sampai2 sana.. depa dua orang dah siap potong ayam & daging.. tinggal nak blender rencah utk perap satay dan buat rendang daging ja...

kul 5 ptg start perap... dekat kul 8 mlm cenggitu baru aku dgn abang ipar yg sulung tuh start mencucuk satay... sambil2 tuh cikyon & dua org anak sedara aku Jan & Umaq duk sediakan api kat depan umah...
ni belen2 lepas cucuk satay.. lagi dua tupperware depa dah amik keluar nak start bakar dah... aku bantai cucuk
wahhh... upacara membakar satay dah start!!! huish.. cikyon menunjukkan bakat terendamnya membakar satay... so..tugasan membakar di buat oleh cikyon & abg ipar aku, abg Joe...
sambil2 tuh aku kat dapur.. duk potong nasi impit, timun & bawang... kuah kacang dah siap petang tadi.. tunggu satay siap di bakar aja..satay daging dah setel..so masih menunggu satay ayam yg blum habis di bakar...akhirnyaaaa... semuanya siap untuk di ngappp!!! hehehehe... lapar sehhh.. dah la satay gumuk2 lak tuh.. kalah satay kajang nih...
hah..tunggu apa lagi..semua dah terhidang... serbuuuuu... oppssss... bagi laluan pada tukang2 bakar satay dulu..dirasmikan oleh... cikyon!!!

nih anak sedara den..cucu sulung ayah..fitri...dgn abahnye




December 7, 2008

Opening soon... tungguuu!!!

dari butik online ke butik offline... eh...tak kut...lepas ni butik online ku mybutik2u akan terus berjalan seperti biasa... cuma kini mengorak satu langkah lagi... nantikan pengumuman tentang pembukaan rasmi yaaa...butik aku..di Sungai Petani

kenapa namanya Zinni Collections?? sbb Butik KNM (nama perniagaan aku) dilantik sebagai mentee kepada Zinni Groups Sdn Bhd Alor Setar...mentor aku... di Alor Setar

kira macam sistem francais la... aku di beri peluang buka cawangan Zinni di Sungai Petani... alhamdulillah... hope everything went well...

Susulan Tragedi Tanah Runtuh









Operasi menyelamat dan memindahkan penduduk sekitar, lebih kurang 2000 orang diarahkan berpindah... dengan bantuan pihak tentera yang menyediakan laluan sementara untuk keluar dari kawasan kejadian..
MUSNAH ... Beginilah keadaan dua daripada 14 rumah banglo di satu daripada taman perumahan di Bukit Antarabangsa di sini, yang musnah akibat tanah runtuh awal pagi tadi. Kejadian kira-kira pukul 4 pagi tadi, menyebabkan empat terkorban membabitkan tiga perempuan dan seorang lelaki manakala 15 lagi cedera. Banglo yang tertimbus itu melibatkan lapan unit banglo di Taman Bukit Utama dan enam unit di Taman Bukit Mewah.Kejadian turut menyebabkan jalan utama ke kawasan perumahan terbabit terputus dan beratus orang terperangkap. - BERNAMA


Bekas Timbalan Perdana Menteri, Tun Musa Hitam berkata "Nobody seems to have learnt from the lessons of the (Highland Towers) tragedy. So many years have since passed and today there are incidents like this happening again." Beliau kehilangan anak lelaki Rashid Carlos dan menantunya Rozita dalam tragedi Highland Towers...

ini pula perkembangan terkini dari utusan online...

KUALA LUMPUR 6 Dis. - Setakat 11 pagi ini, polis berjaya mengeluarkan tiga mayat iaitu seorang lelaki berketurunan Melayu dan seorang ibu serta anaknya berketurunan Cina.

Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar berkata, dua daripada mayat itu sudah dikenal pasti identitinya.

``Operasi mencari dan menyelamat tujuh lagi mangsa yang terperangkap masih diteruskan,’’ katanya.

Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi dan Timbalannya, Datuk Seri Najib Tun Razak dijangka melawat lokasi kejadian itu.

- Utusan

WEBHOSTING & DOMAIN @ RM100/YEAR

NAMSAHAZ Webhosting - Affordable webhosting for everyone!